فر توکار در مقایسه با اجاق رومیزی یا رومیزی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به مقایسه و توضیح آنها می پردازیم.

فضای آشپزخانه به دلیل سکونت در خانه کوچک است و وسایل با توجه به فضا طراحی و استفاده می شوند. در آشپزخانه دیگر جایی برای اجاق گازهای قدیمی نیست. استفاده از این نوع ابزارهای مختلف هر روز ضروری است. یکی از این لوازم که به صورت جداگانه عرضه می شود فر است. با رواج گاز رومسی، انواع فر در بازار ساخته شد. اجاق های توکار دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی هستند که در ادامه به آنها می پردازیم.

انواع کوره با توجه به سیستم گرمایش

فرها از نظر مصرف انرژی انواع مختلفی دارند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

اجاق برقی

اجاق برقی مطابق تصویر با المنت های برقی کار می کند موج گرمایی که توسط این عنصر تولید می شود غذا را می پزد، اجاق های برقی راحت تر از گازی تمیز می شوند، برنامه پخت آن بیشتر از فر گازی است و محدودیتی در آن وجود ندارد. چگونه غذا بپزیم برنامه های مورد نظر را انتخاب کنید و غذا یا کیک را در طبقه مشخص شده قرار دهید

مزایای اجاق های برقی

حرارت اجاق برقی بیشتر از اجاق گازی است.

اجاق های برقی راحت تر از فرهای گازی تمیز می شوند.

این فر با دمای بالا دارای قابلیت تمیز کردن خودکار است. به این ترتیب وقتی دمای فر بالا می رود، تکه های باقی مانده غذا به خاکستر تبدیل می شود و به راحتی از فر خارج می شود.

فرهای برقی برای پخت و پز خشک مناسب هستند. یعنی برای پخت نان، شیرینی و کیک اسفنجی بسیار مفید است.

تنظیم دما در فر برقی بسیار دقیق است. این به ما امکان می دهد در طول پخت و پز دمای ثابتی داشته باشیم.

معایب اجاق های برقی توکار

شاید بزرگترین عیب اجاق برقی مصرف انرژی بالای آن باشد.

اندازه اجاق های برقی به دلیل ضخامت دیواره های عایق معمولاً کوچکتر از اجاق گازی است.

هر بار باید عناصر را تعویض کنید که به نوبه خود وقت گیر و گران است.

عناصر موجود در اجاق برقی معمولاً هر از گاهی نیاز به تعویض دارند.

اجاق گاز

اجاق گاز با گاز طبیعی طبخ می کند و دارای سیم برای اتصال به چراغ است که دارای چراغ راهنما و لامپ برای روشن کردن فن می باشد. ارزانتر و سریعتر از اجاق گازهای برقی است و سازگار با محیط زیست است.

پول فرگزی

این نوع تعمیر فر توکار بوش به سرعت گرم می شود و در صورت خاموش شدن سریع سرد می شود.

محیط فر امکان پخت و پز مرطوب را فراهم می کند و غذا و خمیر را نرم و خشک نگه می دارد.

در کشور ما انرژی گاز نسبتاً ارزان است و هزینه کارکرد اجاق گاز بسیار کمتر از اجاق گاز برقی است.

اجاق گاز از دوام بیشتری نسبت به اجاق گاز برقی برخوردار است و هزینه نگهداری و تعمیر آن کمتر از اجاق گاز برقی است. اجاق گاز کمی آسیب دیده است.

معایب اجاق گاز

اجاق گازی به اندازه فر برقی نمی تواند محیط را خشک کند. برای پخت نان و کیک اسفنجی مناسب نیست.

برخی نمی توانند دمای ثابتی را حفظ کنند. فرآیند پخت و پز به طور یکنواخت انجام نمی شود.

هنگام استفاده از این فرها باید بسیار مراقب باشید زیرا به دلیل تجمع گاز در فر و برق مصرفی در داخل فر می تواند منجر به حوادث شود.

کنترل دمای داخل سخت تر است زیرا اجاق گاز به شعله بستگی دارد.

انواع اجاق گاز بر اساس نوع نصب و قرارگیری در آشپزخانه می باشد

فرها در مدل های مختلفی برای قرارگیری در آشپزخانه ساخته می شوند مانند فر توکار یا روکار که در ادامه به آن می پردازیم.

مجهز به اجاق گاز

یک اجاق گاز قدیمی ساده که بالای صفحه گاز و در پایین آن فر تعبیه شده است. مدل جگیز است و در آشپزخانه مدرن گاز رومی جای آن را گرفته است.

فر توکار

این مدل اجاق گاز نوع جدیدی از اجاق گاز است که در بسیاری از مجلات به چاپ می رسد. داخل کابینت نصب می شود و ظاهری شیک و مرتب به آشپزخانه می بخشد.

کانتر یا فر بالا

فر روکار یا رومسی از نظر عملکرد با سایر فرها تفاوتی ندارد. تفاوت فقط در نوع نصب است. فر توکار مانند مایکروفر روی میز قرار می گیرد و مزیت اصلی آن نسبت به اجاق توکار قابل حمل بودن است. حمل و نقل فر توکار آسان است و در صورت تمایل به تغییر دکوراسیون یا فر، می توانید آن را به راحتی به هر قسمت از آشپزخانه منتقل کنید.

فر کانوکشن چیست؟

اجاق گاز همرفت نوع مدرن تری از اجاق توکار با فن است. فن موجود در این فر می تواند هوای گرم را به طور یکنواخت در فر به گردش درآورد و از پخت بهتر غذا اطمینان حاصل کند. در فرهای معمولی، انتقال حرارت از طریق دیواره انجام می شود و دما در قسمت های مختلف غذا یکسان نیست. از طرف دیگر با فر کانوکشن هوای گرم از هر طرف به داخل غذا نفوذ می کند.

غذا در این فر سریعتر از فرهای سنتی و قدیمی تهیه می شود. پخت و پز 25٪ سریعتر است.

به دلیل گردش هوا، غذا به طور یکنواخت پخته می شود و به حرارت کمتری نیاز دارد. مطمئناً در همه کشورها به خوبی پخته می شود.

در این بافت حرارتی یکنواخت، لازم نیست غذا را بچرخانید یا قفسه‌ها و سینی‌های مختلف را جابه‌جا کنید یا نگران غذا دادن به خمیر پیتزا یا کوکی‌ها باشید.

قیمت آنها نسبت به سایر بیگودی ها بیشتر است. اما انرژی کمتری مصرف می کنند. زیرا فرآیند پخت را تسریع می کنند.

در اجاق‌های سنتی، رطوبت نمی‌تواند از آن خارج شود، بنابراین هوای داخل فر مرطوب می‌شود و نان تست اغلب خیلی طول می‌کشد یا بد درست می‌شود. اما اجاق همرفت با هوای خشک در مدت زمان کمتری به طور کامل روی سطح غذا پخته می شود و رطوبت را حفظ می کند.

مشاوره خرید اجاق گاز

علاوه بر دقت ابعاد فر و نسبت آنها به ابعاد کابینت باید به نحوه استفاده و تعداد استفاده در روز نیز توجه کرد.

مصرف انرژی و هزینه برق یکی از مهمترین مواردی است که باید در نظر بگیرید. در کشور ما برق گرانتر از گاز است. بر اساس میزان مصرف خود، تصمیم بگیرید که اجاق گازی یا برقی برای شما مناسب است.

شرکت ارائه دهنده ضمانت نامه باید قابل اعتماد بوده و با تعهدات مشخص خدماتی را ارائه دهد. نمایندگی لوازم خانگی بوش در ایران

محتویات بدنه داخلی فر در کار و پخت غذا بسیار مهم است.

کیفیت درب فر

برچسب استهلاک انرژی کوره مهم است.

عایق بدنه برای کاهش اتلاف انرژی در فر توکار

تحمل دمای شیشه بسیار مهم است. شیشه فر بسیار گران است و گارانتی ندارد.

مزایای فرهای معمولی در مقایسه با الکترونیک پیشرفته

ما می دانیم که ملت ها روش های مختلفی برای پخت و پز دارند. فرهای الکترونیکی که برنامه های خاصی هستند، ممکن است نتوانند غذا را مطابق ذائقه ما بپزند. به عنوان مثال، یک وعده غذایی خاص مانند استیک را در زمان کمتری از حد انتظار بپزید.

بنابراین برخی از برنامه های آشپزی در فرهای الکترونیکی مدرن با روش پخت ما سازگاری ندارد و این اجاق ها برای همیشه غیر قابل استفاده می شوند.

از طرف دیگر فرهای معمولی به دلیل سهولت استفاده برای انواع پخت و پز (از میان وعده گرفته تا کیک و شیرینی) مناسب هستند.